Graag deel ik mijn ervaring en kennis op gebied van onder andere mes technieken

Over Ron Bouwman

Hallo, mijn naam is Ron Bouwman en ben mesinstructeur met een zwarte band in Doce Pares multistyle knifefighting system. Doce Pares multistyle knifefighting system is een Filipijnse mes-vechtsport.

Ron bouwman

Mijn historie

Al 30 jaar beoefen ik diverse vechtsporten en geef ik les in vechtsport. De vier bekendste vechtsporten die ik beoefende zijn; muay-thai, kick-boxen,tae-kwondo en thai-boxen. In muey-thai heb ik les gegeven en stond ik twee keer in de ring.

Op 13-1-2013 ben in geslaagd voor de officiële opleiding pangamut [filippino streetfightsystem].

Leraar mesvechten

Mijn interesse voor mesvechten begon, op het moment dat er weer een zoveelste steekincident was. Ik ergerde mij aan de agressie die deze steekpartij, en de velen die nog (zullen) volgen bevat. Steeds vaker worden mensen bedreigt, verwond of zelfs neergestoken met een mes. Het is mijn missie om mensen weerbaarder te maken tegen deze verschrikkelijke mesaanvallen.

Ik ben opgeleid en beëdigd als instructeur in het mesvechten door Frans Stroeven, die weer les kreeg van een student van Bruce Lee. Sinds 2011 mag ik officieel lesgeven in mestechniek en mes-zelfverdediging-technieken. Het mesvechten is in Nederland een sport die steeds meer bekendheid verwerft.

Mijn missie:

Mensen weerbaarder maken tegen de verschrikkelijke mesaanvallen.

Om een zo groot mogelijk publiek te dienen geef ik les in twee verschillende methodes.

  • Workshops: Deze geef ik voor onder andere beveiligingspersoneel, gemeenteambtenaren, taxichauffeurs enz.
  • Groepslessen: Samen bewegen werkt inspirerend. Probeer een proefles

Naast het weerbaarder maken van mensen tegen de verschrikkelijke mesaanvallen, biedt ik mijn kunde en kennis ook aan voor film en fantasy industrie. Ik geef graag les aan acteurs die (gaan) spelen in vechtfilms, fantasy-liefhebbers en deelnemers aan re-enactment bijeenkomsten.

Waarom mesvechten?

Het mesvechten is een unieke stijl, legt hij uit. ‘Het grootste verschil tussen mesvechten en andere vechtsporten is dat het mesvechten heel snel gaat. Een mes is een kort wapen, dat maakt het snel. Een zwaard is door de lengte veel langzamer. Daarbij komt dat er weinig onderlinge afstand is bij het mesvechten.’

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en de bijbehorende prijzen.

Laat een reactie achter